Кадър: Google MapsСуецкият канал все още е задръстен. Операциите по освобождаване

...
Кадър: Google MapsСуецкият канал все още е задръстен. Операциите по освобождаване
Коментари Харесай

Над 300 кораба чакат да преминат Суецкия канал

Кадър: Гугъл Maps

Суецкият канал към момента е задръстен. 

Операциите по освобождение на дългия 400 метра контейнеровоз " Евър Гивън ", който блокира корабоплаването от вторник, не престават, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Силните пориви напразно и метеорологичните фактори не са единствените съществени аргументи за засядането на кораба, други неточности, човешки или механически, също може да са изиграли роля ", сподели Осама Рабие на конференция в Суец. 

" Разследването ще извади нескрито всички тези фактори ", означи той и добави, че " типът на почвата, с който си имаме работа, е доста сложен за ръководство ".
Рабие, представен от Ройтерс, посочи, че напъните по отместване на гигантския " Евър Гивън " през днешния ден са дали опция за задвижване на кърмата (задната част) и руля, само че остава неразбираемо по кое време ще може да отплава.

По думите му Египет губи сред 12 и 14 милиона $ на ден от блокирането на канала.

В момента 321 кораба чакат да преминат.

Египет получи няколко оферти за интернационална помощ. Ръководителят на службата за ръководство на канала благодари на Съединени американски щати, Китай и Обединените арабски емирства, добавя Агенция Франс Прес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР